5 простих рецептів морозива у домашніх умовах

Зміст

Морозиво, фруктовий лід — найкраща страва, щоб охолодитися в спеку. Необов’язково купувати в магазині чи використовувати спеціальне обладнання: зібрали найпростіші рецепти з фруктами і ягодами. А якщо хочете додаткового солодкого, доставка із Львівські пляцки стане в пригоді на всі сезони!

Для приготування морозива у домашніх умовах знадобляться спеціальні формочки з ложками. Їх можна використовувати багато разів, просто помивши. Також можете взяти звичайні лотки чи миски, простеливши їх харчовою плівкою, щоб було зручно діставати. Збивайте морозиво у блендері з чашею, аби створити однорідну структуру.

1. Морозиво з манго

Один великий манго почистьте, дістаньте кісточку. Додайте 400 г кисломолочного сиру, 50 г підсолоджувача, цукрового сиропу або цукру. Манго наріжте, помістіть у чашу блендера, додайте сир, цукор, перебийте до однорідності. Розкладіть морозиво у форми, поставте в морозилку на 2-3 години. Подавайте зі шматочками манго та інших фруктів.

2. Шоколадне морозиво

Попередньо 300 г жирних вершків поставте у холодильник на 1-2 години. Плитку шоколаду (80 г) розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані. Збивайте вершки міксером та порціями влийте 100 мл білого згущеного молока. Також порціями влийте розтоплений шоколад (він не має бути гарячим), змішайте до однорідності. Розлийте морозиво у форми або одну посудину та заморозьте на 3-4 години. Подавайте з улюбленими топінгами, горіхами.

3. Бананове морозиво

Для цього рецепта попередньо почистьте, наріжте шматочками і заморозьте 2 стиглі банани. Тоді помістіть у чашу блендера та збивайте із 2 ст. л. меду. Спочатку збивайте на малій швидкості, поступово збільшуйте. Сформуйте кульки морозива за допомогою ложок, викладіть у посуд, посипте тертим шоколадом.

4. Домашній заморожений лід

Перший крок — приготування цукрового сиропу. На 1 ст. л. цукру візьміть 100 мл води, прокип’ятіть і дайте охолонути до кімнатної температури. Вичавіть сік 1-2 апельсинів: має вийти приблизно 170 мл. Також вичавіть столову ложку соку лимона. Змішайте сік апельсина, лимона та цукровий сироп, розлийте у формочки та помістіть у морозилку на 5-6 годин. Сік можна використовувати будь-який до смаку.

5. Полуничне морозиво

У холодильнику на годину-дві залиште 250 г білого жирного йогурту та 100 г білого згущеного молока. 100 г полуниці помийте, обсушіть, очистьте від зелених листочків. Також помийте 2-3 гілочки свіжої м’яти. Помістіть у чашу блендера полуницю і м’яту, добре перебийте до стану пюре, тоді влийте йогурт, згущене молоко, ще раз перебийте до однорідності. Розлийте морозиво у форми та заморозьте упродовж 3-4 годин.

Перед подачею фруктове морозиво варто залишити на 10 хв при кімнатній температурі. Тоді додайте варення, шматочки фруктів, шоколаду, горіхи, родзинки, карамель, шматочки печива — усе, що побажаєте! Якщо для ласунів морозива недостатньо, радимо прочитати, як готувати сирники й інші смачні страви удома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *