Як приготувати салат із буряка та фети: найкращі рецепти

Зміст

Салат із буряка та фети – це смачна, корисна та проста у приготуванні страва, яка поєднує ніжність сиру, солодкуватий смак буряка та різноманітні доповнення, що роблять її ще цікавішою. Він чудово підходить як легка закуска, гарнір або навіть основна страва.

У цій статті ви знайдете декілька найкращих рецептів салату з червоного буряка та сиру фета, а також дізнаєтесь як смачно заправити салат з буряка, які нюанси варто враховувати та яка калорійність цієї страви.

Класичний салат із буряка та фети

Для приготування класичного салату із буряка та фети вам знадобиться:

Інгредієнти

ІнгредієнтКількість
Варений буряк2 шт.
Сир фета100 г  
Волоські горіхи 30 г  
Оливкова олія2 ст. л.  
Лимонний сік  1 ст. л.  
Мед1 ч. л. 
Сіль і перецьЗа смаком 

Покроковий рецепт

  1. Відваріть або запечіть буряк до готовності, очистіть та наріжте кубиками.
  1. Сир фета наріжте кубиками або розкришіть.
  1. Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді та подрібніть.
  1. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець.
  1. З’єднайте буряк, сир та горіхи.
  1. Додайте заправку та перемішайте.

Салат із буряка, фети та руколи

Для приготування салату із буряка, фети та руколи вам знадобиться:

Інгредієнти

ІнгредієнтиКількість
Варений буряк2 шт.   
Сир фета 100 г  
Рукола50 г   
Оливкова олія2 ст. л. 
Бальзамічний оцет1 ст. л.
Волоські горіхи  30 г   
Мед1 ч. л.  
Сіль і перецьЗа смаком 

Покроковий рецепт

  1. Наріжте буряк кубиками, фету – невеликими шматочками.
  1. Руколу промийте та обсушіть.
  1. Змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль і перець.
  1. Викладіть на тарілку руколу, зверху – буряк та фету.
  1. Полийте заправкою та посипте горіхами.

Салат із буряка, фети та апельсина

Для приготування салату із буряка, фети та апельсина вам знадобиться:

Інгредієнти

ІнгредієнтКількість
Варений буряк2 шт. 
Сир фета       100 г 
Апельсин1 шт.    
Грецькі горіхи 30 г
Оливкова олія   2 ст. л.
Лимонний сік  1 ст. л.
Мед1 ч. л.   
Сіль і перецьЗа смаком

Покроковий рецепт

  1. Наріжте буряк кубиками, фету – шматочками, а апельсин очистіть від шкірки та плівок, розділіть на сегменти.
  1. Подрібніть горіхи.
  1. Змішайте всі інгредієнти в мисці.
  1. Заправте оливковою олією, лимонним соком, медом, сіллю та перцем.

Салат із буряка, фети та чорносливу

Для приготування салату із буряка, фети та чорносливу вам знадобиться:

Інгредієнти

ІнгредієнтКількість
Варений буряк2 шт. 
Сир фета100 г
Чорнослив50 г 
Волоські горіхи30 г   
Оливкова олія 2 ст. л.
Лимонний сік  1 ст. л.
Мед1 ч. л. 
Сіль і перець За смаком 

Покроковий рецепт

  1. Чорнослив замочіть у гарячій воді на 10 хвилин, потім наріжте смужками.
  1. Буряк наріжте кубиками, сир фета – шматочками.
  1. Подрібніть горіхи та підсмажте на сковороді.
  1. Змішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією, лимонним соком, медом, сіллю та перцем.

Важливі нюанси приготування

Щоб салати були смачнішими, дотримуйтесь цих рекомендацій:

  • Вибирайте якісний буряк – найкраще підходить молодий солодкий буряк.
  • Фету можна замінити бринзою – вона менш солона та ніжніша на смак.
  • Горіхи краще підсмажити – так вони стануть ароматнішими.
  • Збалансовуйте смаки – якщо салат здається занадто солодким, додайте більше лимонного соку або оцту.
  • Заправляйте салат перед подачею – так він залишиться свіжим і не випустить зайвий сік.

Харчова цінність салату з буряка і фети

Салати з буряка та фети мають оптимальний баланс білків, жирів і вуглеводів, тому підходять для правильного харчування.

ПоказникНа 100 г
Калорії180 ккал
Білки5 г  
Жири12 г  
Вуглеводи14 г 
Клітковина3 г  

Спробуйте ці найкращі рецепти салату з буряком та фетою, експериментуйте з інгредієнтами та створюйте власні варіації!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *