Салат із буряка та фети – це смачна, корисна та проста у приготуванні страва, яка поєднує ніжність сиру, солодкуватий смак буряка та різноманітні доповнення, що роблять її ще цікавішою. Він чудово підходить як легка закуска, гарнір або навіть основна страва.
У цій статті ви знайдете декілька найкращих рецептів салату з червоного буряка та сиру фета, а також дізнаєтесь як смачно заправити салат з буряка, які нюанси варто враховувати та яка калорійність цієї страви.
Класичний салат із буряка та фети
Для приготування класичного салату із буряка та фети вам знадобиться:
Інгредієнти
Інгредієнт | Кількість |
Варений буряк | 2 шт. |
Сир фета | 100 г |
Волоські горіхи | 30 г |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Лимонний сік | 1 ст. л. |
Мед | 1 ч. л. |
Сіль і перець | За смаком |
Покроковий рецепт
- Відваріть або запечіть буряк до готовності, очистіть та наріжте кубиками.

- Сир фета наріжте кубиками або розкришіть.

- Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді та подрібніть.

- Змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець.

- З’єднайте буряк, сир та горіхи.

- Додайте заправку та перемішайте.

Салат із буряка, фети та руколи
Для приготування салату із буряка, фети та руколи вам знадобиться:
Інгредієнти
Інгредієнти | Кількість |
Варений буряк | 2 шт. |
Сир фета | 100 г |
Рукола | 50 г |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Бальзамічний оцет | 1 ст. л. |
Волоські горіхи | 30 г |
Мед | 1 ч. л. |
Сіль і перець | За смаком |
Покроковий рецепт
- Наріжте буряк кубиками, фету – невеликими шматочками.

- Руколу промийте та обсушіть.

- Змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, сіль і перець.

- Викладіть на тарілку руколу, зверху – буряк та фету.

- Полийте заправкою та посипте горіхами.

Салат із буряка, фети та апельсина
Для приготування салату із буряка, фети та апельсина вам знадобиться:
Інгредієнти
Інгредієнт | Кількість |
Варений буряк | 2 шт. |
Сир фета | 100 г |
Апельсин | 1 шт. |
Грецькі горіхи | 30 г |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Лимонний сік | 1 ст. л. |
Мед | 1 ч. л. |
Сіль і перець | За смаком |
Покроковий рецепт
- Наріжте буряк кубиками, фету – шматочками, а апельсин очистіть від шкірки та плівок, розділіть на сегменти.

- Подрібніть горіхи.

- Змішайте всі інгредієнти в мисці.

- Заправте оливковою олією, лимонним соком, медом, сіллю та перцем.

Салат із буряка, фети та чорносливу
Для приготування салату із буряка, фети та чорносливу вам знадобиться:
Інгредієнти
Інгредієнт | Кількість |
Варений буряк | 2 шт. |
Сир фета | 100 г |
Чорнослив | 50 г |
Волоські горіхи | 30 г |
Оливкова олія | 2 ст. л. |
Лимонний сік | 1 ст. л. |
Мед | 1 ч. л. |
Сіль і перець | За смаком |
Покроковий рецепт
- Чорнослив замочіть у гарячій воді на 10 хвилин, потім наріжте смужками.

- Буряк наріжте кубиками, сир фета – шматочками.

- Подрібніть горіхи та підсмажте на сковороді.

- Змішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією, лимонним соком, медом, сіллю та перцем.

Важливі нюанси приготування
Щоб салати були смачнішими, дотримуйтесь цих рекомендацій:
- Вибирайте якісний буряк – найкраще підходить молодий солодкий буряк.
- Фету можна замінити бринзою – вона менш солона та ніжніша на смак.
- Горіхи краще підсмажити – так вони стануть ароматнішими.
- Збалансовуйте смаки – якщо салат здається занадто солодким, додайте більше лимонного соку або оцту.
- Заправляйте салат перед подачею – так він залишиться свіжим і не випустить зайвий сік.
Харчова цінність салату з буряка і фети

Салати з буряка та фети мають оптимальний баланс білків, жирів і вуглеводів, тому підходять для правильного харчування.
Показник | На 100 г |
Калорії | 180 ккал |
Білки | 5 г |
Жири | 12 г |
Вуглеводи | 14 г |
Клітковина | 3 г |
Спробуйте ці найкращі рецепти салату з буряком та фетою, експериментуйте з інгредієнтами та створюйте власні варіації!