Сьогодні дуже багато шанувальників барбекю, оскільки сучасні технології та тенденції давно вийшли за рамки мангала на природі, коли потрібно було збирати дрова для того, щоб розпалити повноцінний вогонь та отримати вугілля для м’яса. Те, що раніше було популярним як вугільний гриль, тепер розширилося внаслідок газових та електричних моделей.
Якщо ви хочете купити гриль, то зверніть увагу на тематичний магазин, де зібрані найсучасніші марки барбекю від простих до складних, від компактних до тих, що стоять окремо, які повністю перевернуть ваш погляд на процес приготування м’яса.
Які існують типи гриля
- Декілька років тому вугільний гриль був суто функціональним, а сьогодні замість нього в саду з’явився дизайнерський об’єкт. Сьогодні він є кухнею на відкритому повітрі в поєднанні з дизайном. Функціональність вугільного гриля сьогодні знаходить відображення у його чудовій простоті та універсальності. Має зручні решітки, гладку поверхню, різні температури приготування завдяки термостату. Таким чином, можливі різні варіанти використання пристрою для приготування не тільки м’яса, а й інших продуктів.
- Керамічний гриль – новинка в домашньому саду. Створено спеціально для поціновувачів, тому що тут використовується дефлекторний камінь, який забезпечує чудові результати на грилі. Сама їжа не піддається прямому впливу тепла та захищена від вуглинок. З керамічним грилем можливе навіть щадне приготування їжі за низьких температур. Підійде тим, хто любить тривале приготування за низьких температур. Завдяки кришці та регулюванню температури на ньому можна пекти хліб або піцу. Страви набувають характерного димного аромату з деревною стружкою і балують гостей соковитими стейками та рибою.
- Газовий гриль був і залишається родзинкою для любителів барбекю. Якщо у вас найвищі вимоги, ви любите часто і добре готувати, то варто придивитися саме до цього типу пристрою. Він поєднує в собі не лише високі стандарти, а й гнучкість разом із високою функціональністю. У ньому є кілька основних конфорок, поверхня для гриля, решітки для підігріву, бічні полиці, ергономічні поворотні регулятори та просте регулювання температури. Приготовлена на грилі їжа нагрівається шляхом рівномірного розподілу тепла та доповнюється ароматичними брикетами.
- Популярність електрогриля пов’язана з його простотою в користуванні та мобільністю. Деякі моделі підходять для столу на терасі чи поході. Якщо ви не хочете використовувати газ або деревне вугілля під час вашого відпочинку або під час подорожі, то електричний барбекю є ідеальною альтернативою. Разом з тим, електричний гриль також доступний у версії для саду.
Усі ці різновиди ви зможете купити в спеціалізованих магазинах для барбекю.